PM: SKÆRBÆKCENTRET GIVER FRIRUM TIL ASYLANSØGERBØRN
PRESSEMEDDELELSE: Skærbækcentret giver frirum til asylansøgerbørn

For 3. år i træk samarbejder AsylSyd med Skærbækcentret om et udvidet pædagogisk tilbud til asylbørn i alderen 6-16 år.

Det sker med særligt tilrettelagte aktivitetsdage for børn fra AsylSyds opholdscentre i Løgumkloster og Hviding. Et samarbejde, som aktivt understøtter lokalsamfundet.

De store smil og forventningsfulde øjne er ikke til at tage fejl af hos de 40-50 asylansøgerbørn, når de står klar og venter på, at AsylSyd-bussen kører dem til Skærbækcentret. Én lørdag hver måned hen over efteråret nyder asylbørnene et afbræk i hverdagen, når de bl.a. får mulighed for at spille fodbold og badminton, lave gymnastik og danse, kreére i Kunstnerhuset, bowle, lave bolcher, ride på heste og lære at svømme i fællesskab på tværs af asylcentrene.

”Her i Skærbækcentret har vi plads til alle”, understreger centerleder Søren Hansen, som er glad og stolt over at være blevet betroet opgaven med at sikre de faste rammer for aktivitetslørdagene. ”Vi sætter stor pris på AsylSyds meget bevidste prioritering af lokalt samarbejde og samskabelse om at kunne tilbyde asylbørnene tilbud som aktivitetslørdagene”, afslutter han.

Alle aktiviteter foregår i faste rammer, som gør, at asylbørnene føler sig trygge og velkomne. Så velkomne, at flere besøger centret med deres familier udenfor aktivitetslørdagene. For Cathrine Wiig, som ofte har stået for planlægningen og afviklingen af aktivitetslørdagene, er asylbørnenes tryghed ved omgivelserne i Skærbækcentret mærkbar. ”Der er opbygget en god tillid mellem asylbørnene og os medarbejdere i Skærbækcentret. De opfører sig meget pænt og respektfuldt, når de er her”, fortæller hun.

Formål indfriet på flere planer

Aktivitetslørdagene i Skærbækcentret indfrier formålet om at styrke de pædagogiske tilbud til børn og unge i AsylSyd på flere planer. De understøtter asylbørnenes muligheder for at lære og udvikle sig mentalt og socialt gennem leg og bevægelse i de mest betydningsfulde år for børns identitetsdannelse. De understøtter også asylbørnenes motoriske, emotionelle, kognitive og sociale kompetencer til at indgå i ligeværdige sociale fællesskaber. Til sidst er aktivitetslørdagene en konkret forsmag på foreningslivet i Danmark, som asylbørnene ikke kender på forhånd.

Samarbejdet med Skærbækcentret lever samtidig op til AsylSyds vision om at være en eftertragtet lokal samarbejdspartner. ”Vi er glade for at kunne give noget tilbage til lokalsamfundet, som fx er muligt gennem samarbejdet med Skærbæk Fritidscenter”, afslutter driftschef i AsylSyd, Jakob Kirkegaard.

Næste aktivitetslørdag for asylbørnene i Skærbækcentret er d. 17. oktober.

For yderligere information: Driftschef, Jakob Kirkegaard, Mobil +45 29 17 02 56 – jk6@toender.dk

Skip to content