Ny udgivelse af bog med gode råd til håndtering af ventetiden for asylansøgere


Ny udgivelse af bog med gode råd til håndtering af ventetiden for asylansøgere

Tirsdag d. 8. januar 2019 inviterede Tønder Bibliotek til den officielle udgivelse af bogen “Mens du venter”. Tønder Biblioteks hyggelige Magasin-lokale dannede rammen om bogudgivelsen, som foregik under stor bevågenhed fra lokalområdets borgere, beboere og medarbejdere fra AsylSyd, forvaltningsrepræsentanter fra Tønder Kommune og ikke mindst pressen. Du kan fx se indslaget fra begivenheden i TV Syd her. Derudover kan du på Tønder Kommunes Bibliotekers Facebook-side se flere billeder fra bogreceptionen.

Bogen er skrevet af Ahmad Joumaa, som står bag projektet “Mens vi venter”. Projektet er et samarbejde mellem Tønder Bibliotek og beboere i AsylSyd, hvis formål har været at udvikle metoder og koncepter til formidling af dansk kultur, demokrati og dannelse til asylansøgere i Danmark.Du kan læse mere om projektet her.

I bogen “Mens du venter” har Ahmad Joumaa samlet relevante budskaber fra bl.a. samtaler med AsylSyd-beboere, statistiske data og analyser af de mange observationer, han har gjort sig ved projektets forskellige tiltag og arrangementer. Det har udmøntet sig i konkrete og håndgribelige råd til, hvordan asylansøgere i Danmark håndterer ventetiden, imens de er indkvarteret på danske asylcentre under myndighedernes behandling af deres sag. Bogen vil blive udgivet på 4 sprog.

TV Syd vil en af de nærmeste dage sende et indslag fra dagens reception, hvor flere af vores beboere var i fokus og fortalte om deres samarbejde med Ahmad.

Tag gerne kontakt til Ahmad på ahjo7@toender.dk, hvis du er interesseret i at læse bogen.

Skip to content