Ny mødregruppe på Center Bolderslev skaber fællesskaber


Ny mødregruppe på Center Bolderslev skaber fællesskaber

Et par gange om ugen omdannes fællesrummet på Center Bolderslev fremadrettet til et mødre-gruppe-rum. Her finder mødrene tid til at være sammen med deres børn og babyer i babyvenlige rammer, som giver plads og mulighed for, at mødrene og børnene kan spejle sig i hinanden, have et fællesskab, hvor de kan udveksle erfaringer og spørge hinanden til råds.

Derudover vil der være rådgivning og vejledning og idéer til babygymnastik og aktiv leg sammen med deres baby eller barn. Rådgivning og vejledning er baseret på sund fornuft og mange års mødre-erfaringer, og kommer fra Kirsten Meilby Pedersen og Betina Gejlstrup Lassen, som er henholdsvis netværks- og aktiveringsmedarbejder og ophavskvinder til idéen om at etablere en mødregruppe på et opholdscenter. Dermed kommer der også et tilbud målrettet de yngste beboer samt deres mødre.

-Vi synes det er vigtigere, de kommer ud sammen med børnene i stedet for at lure på værelserne. Vi har på Center Bolderslev ikke samme mulighed for undervisning af kvinder med børn under 3 år, som de eksempelvis har i Åløkke (red. Center Aaløkke) og derfor har vi oprettet en mødregruppe i fællesrummet, siger Kirsten Meilby Pedersen, netværksmedarbejder på Center Bolderslev.

På Center Aaløkke samles kvinder med deres børn under 3 år hver onsdag, til en ”mini-legestue” for børnene og til danskundervisning for kvinderne. Både på Center Aaløkke og Center Hviding benyttes der også de muligheder der er i lokalsamfundet blandt andet på bibliotekerne. Lige nu består mødregruppen på Center Bolderslev af i alt 4 børn i alderen 0-3 år samt deres mødre selvfølgelig. Børnene kommer fra Afghanistan og Syrien, og kan forhåbentlig se frem til at der kommer flere børn i mødregruppen til leg og socialt samvær på børnenes præmisser.

Kirsten Meilby Pedersen opfordrer samtidig kvinder fra lokalsamfundet, der har babyer eller småbørn til at benytte sig af mødre-gruppe tilbuddet på Center Bolderslev og derved på tværs af kulturer til hyggelige timer og aktivitet omkring et fælles tema, nemlig mødre og børn.

Skip to content