Køkkenhave og orangeri på Center Aaløkke


Køkkenhave og orangeri på Center Aaløkke

Hos Center Aaløkke gør man, hvad man kan for at skabe liv og hygge for centrets mange beboere. Sammen med beboerne har personalet derfor etableret et orangeri og en køkkenhave, der netop skal give lidt planteliv og en hyggelig atmosfære på det tidligere plejehjem. Udover at skabe nogle grønne rammer er det også tanken, at høsten skal gå til beboernes madlavning, og centrets personale planlægger at holde en fællesspisning, hvor både beboere og personale bidrager med mad, som alle kan samles og hygge om.

Beboerne har ansvaret for orangeriet

Det er centrets beboere, der står for at passe orangeriet, og de beboere, der skal i en særlig skånepraktik, kan også tage denne i drivhuset. I det daglige og i weekenderne er der særligt én beboer, der brænder for at pleje de nye planter, idet denne var gartner i sit hjemland og derfor har både passion og grønne fingre. Køkkenhaven er lavet i et bed uden for to værelser, hvor beboerne før havde krydderurter stående i små potter.

Orangeriet er åbent i dagtimerne, og det er især de unge mænd, der benytter sig af det til at tage en kop kaffe og en stille stund.

alt muligt 021
alt muligt 029
alt muligt 033
alt muligt 044
alt muligt 043
alt muligt 038
Skip to content