AsylSyd vinder AsylLiga 2017


AsylSyd vinder AsylLiga 2017Det var en række glade og stolte beboere fra AsylSyd, der den 2. juli under holdnavnet AC Egebæk vandt Asyl Ligaen, en fodboldturnering for asylansøgere. Et event som dette er dog ikke bare med til at give beboerne gode oplevelser og frugtbare fællesskaber – det sætter også positivt spot på AsylSyd.

Da finalen i forårets udgave af Asyl Ligaen 2017 blev skudt i gang, var én ting sikkert: Vinderen ville blive et hold fra Sønderjylland. Finaleholdene var nemlig henholdsvis Sønderborg og AC Egebæk fra AsylSyd, der ikke bare var i finalen, men også var det som debuterende hold. Efter en velspillet finale, der blev afgjort på straffespark – og hele 18 af slagsen – kunne AC Egebæk fortjent kalde sig vinder af Asyl Liga 2017. Som det bedste hold af de i alt 17 hold, der dystede om titlen.

Asyl Liga og Asylliga Cup giver positiv opmærksomhed

Det er ikke første gang, at der er positiv opmærksomhed om AsylSyds fodboldtalenter. Tilbage i juni deltog tre beboere fra AsylSyd, da fodboldturneringen Asylliga Cup løb af stablen til Folkemødet på Bornholm. Her kæmpede de sammen med asylansøgere fra andre asylcentre om guldet mod et politikerhold og et hold bestående af tidligere landsholdsspillere fra guldholdet ved EM i 1992. Landsholdsspillerne, der endte med at løbe med guldet, havde kun rosende ord til overs for asylanterne, og det er netop arrangementer som Asyl Liga og Asylliga Cup, der er med til at skabe positiv opmærksomhed omkring AsylSyd og beboerne:

Det er vildt, at vi deltager i Asyl Ligaen for første gang og ender med at rende med pokalen. Både et event som dette og eventet på Folkemødet er med til, at Christiansborg-folk og andre får øjnene op for asylanterne og AsylSyd for noget positivt, og det er kanon”, siger Kirsten Meilby Pedersen, der er netværksmedarbejder ved Center Bolderslev. Hun påpeger, at asylanterne har været gode repræsentanter for AsylSyd.

Programmet for efterårets Asyl Liga er offentliggjort, og torsdag den 24. august sparker AsylSyd turneringen i gang. Vi håber på, at drengene gentager successen!

Se billeder fra finalen her.


Skip to content