Center Hviding: Fuld fart og farver på børnenes sommerferie


Center Hviding: Fuld fart og farver på børnenes sommerferie

Skolernes sommerferie er skudt i gang. Det betyder for mange børn og unge socialt samvær om aktiviteter på forskellige camps – også for børnene på Center Hviding. I sidste uge deltog 25 børn i skolealderen fra Center Hviding på henholdsvis fodboldskole og tegnekursus i Ribe.

12 børn fra Center Hviding på fodboldskole i Ribe

I uge 27 deltog i alt 11 drenge og 1 pige fra Center Hviding på DBU’s fodboldskole i Ribe sammen med mange andre lokale fodboldbørn i alderen 8-15 år. Hver morgen kl. 8.30 fra mandag til fredag stod de 12 børn glade og forventningsfulde klar til afgang. Kl. 15 blev de hentet igen. Børnene udtrykte især stor begejstring for, at fodboldskolen foregik sammen med andre danske børn. Udover at børnene fik lært en masse nye fodboldfærdigheder, blev der etableret gode relationer til fodboldskolens øvrige deltagere og trænere.

En lille sød historie

Afdelingsleder på Center Hviding, Erik Blume Jepsen, stod for transporten af fodboldbørnene til og fra Ribe nogle af dagene. Han fortæller, at en af drengene den ene dag opdager, at han har glemt sine fodboldstøvler hjemme på centret. Drengen tager sagen i egen hånd – han låner en cykel, cykler til togstationen, hopper på toget til Hviding, henter sine fodboldstøvler, tager toget tilbage til Ribe og cykler tilbage til fodboldskolen på sportspladsen. Den handlekraftige dreng havde imidlertid glemt at fortælle på fodboldskolen, at han var smuttet et øjeblik. Det betød, at alle havde indstillet fodboldtræningen for at lede efter drengen. Da drengen vendte tilbage, var han ovenud lykkelig for at have fundet støvlerne, så trænerne ikke kunne få sig selv til at skælde ham ud. Han blev dog forklaret vigtigheden i altid at give besked, hvis man forlader området.

13 børn fra Center Hviding sætter kulør på sommerferien

Imens nogle børn fra Center Hviding sparkede sommerferien i gang på fodboldskole, deltog 13 andre børn på et tegnekursus som en del af projektet, Dansk Kultur i Børnehøjde. Tegnekurset foregik i haven ved Ribe Kunstmuseum, hvor børnene i løbet af ugen skulle lave akvareltegninger. Til formålet var der i den foregående uge blevet fremstillet staffelier hjemme i snedkerværkstedet på Center Hviding.

Basen for tegnekurset var et telt i museumshaven. I samme telt blev der fredag opstillet borde, stole og saftevandsmaskine og afholdt fernisering af de forskellige værker, der var blevet fremstillet i ugens løb. Ferniseringen var et populært tilløbsstykke for folk, der udtrykte stor begejstring for udstillingen. De udstillede værker var blevet malet forskellige steder rundt i Ribe og på tur til både Mandø og Rømø. Projektet var alt i alt en stor succes, og børnene nød det i høj grad.

Ildsjæle bag projektet

Museumshaven i Ribe var den perfekte kulisse for tegnekurset, men æren for dets store succes skal i høj grad tilskrives underviser, Kirsten Buck Bendtson, og hendes to hjælpere, Annine Sievers Iversen og Silas Blume Schmidt, som sammen gjorde det muligt at gennemføre projektet.

Kirsten er pensioneret billedkunstlærer, som med stor grundighed, pædagogisk indsigt og høj energi havde planlagt det detaljerede forløb, som Annine og Silas bakkede op om hele ugen. Alle 3 ildsjæle har meldt ud, at de står klar, hvis det skulle blive aktuelt igen i sommeren 2019.

Skip to content