AsylSyd får nyt centrallager i Toftlund


AsylSyd får nyt centrallager i Toftlund



Større fleksibilitet og mindre transportudgifter er for AsylSyd blandt fordelene ved et nyt centrallager i Toftlund.

Sammen med Udlændingestyrelsen har AsylSyd arbejdet på en ny model for facility management på asylcenterområdet. I denne sammenhæng betyder det, at der er blevet lavet en ny lager-model for de redskaber og det inventar, der bruges i forbindelse med vedligeholdelse af asylcentre landet over. Tidligere var asylcentrenes lagerbeholdning placeret på et stort lager på Sjælland, men som led i den nye lager-model etablerer AsylSyd og de andre asyloperatører nu i stedet decentrale lagre rundt om i landet.

For AsylSyd betyder det, at der nu bliver etableret et nyt centrallager i Toftlund. Noget, der ifølge fagchef for AsylSyd Lars Møldrup, giver god mening:

– Den nye facility management-model med decentrale lagre knytter opgaven tættere til asylcentrene. Dermed vil der være besparelser på transport af inventar til asylcentrene, ligesom de beboere, der er i aktivering på vores asylcentre, også kan være behjælpelige med transport af inventar fra lageret i Toftlund til asylcentrene i Hviding, Løgumkloster, Bolderslev og Tønder.

Fleksible og lokale løsninger
Om valget af Toftlund som placering for AsylSyds nye centrallager udtaler Lars Møldrup:

-Toftlund havde nogle velegnede lagerfaciliteter på adressen Østergade 52, og Toftlund ligger strategisk godt i forhold til det syd- og sønderjyske område. Derfor er vi rigtig godt tilfredse med, at vi er lykkes hurtigt med denne opgave. Det passer fint med vores vision om at være en eftertragtet driftsoperatør med fleksible og lokale løsninger.

Det nye centrallager i Toftlund består af et beredskabslager og et pluklager. Lageret matcher behovet på de centre, AsylSyd driver i den nuværende kontrakt med Udlændingestyrelsen. Beredskabslageret skal som udgangspunkt kun anvendes i forbindelse med nye centeråbninger eller udvidelser af eksisterende centre. Pluklageret omfatter diverse inventar, der kan anvendes ved løbende udskiftning, altså inventar som AsylSyd som operatør løbende skal genanskaffe. Indhold i pluklagrene består hovedsageligt af inventar, som anvendes rundt på centrene i dag.

Kontaktinformation
Lars Møldrup
Fagchef Sekretariat, IT og Borgerservice – AsylSyd
Mobil 24 59 75 96
E-mail: lm@toender.dk


Skip to content