Projekt “Mens vi venter” hædret med fornem pris fra Kulturministeriet.Projekt “Mens vi venter” hædret med fornem pris fra Kulturministeriet.

Det var en glad og stolt projektleder, Ahmad Joumaa, som torsdag d. 24. januar 2019 modtog Bibliotekernes Formidlingspris 2019 for sit projekt ”Mens vi venter”. Projektet er et samarbejde mellem Tønder Kommunes Biblioteker og AsylSyd om kulturformidling til asylansøgere på vores centre.

Tønder Bibliotek var vært for begivenheden, hvor kulturminister Mette Bock (LA) overrakte den fornemme anerkendelse. Om baggrunden for tildelingen af Formidlingsprisen 2019 fremhævede ministeren, at ”Mens vi venter” er gået ind i en aktuel opgave i Tønder Kommune og viser bredden i bibliotekernes kulturtilbud. Ahmad Joumaa har med projektet formået at gøre det personlige møde med andre kulturer til en trædesten ind i den danske kultur. Og selvom der langt fra er nogen garanti for, at alle asylansøgere ender med at få ophold i Danmark, så har de fået bl.a. gennem ”Mens vi venter” projektet fået lærerige erfaringer, som de kan tage med sig og bruge, hvor end deres fremtid kommer til at foregå.

”Mens vi venter” har i praksis faciliteret fysiske møder mellem lokalbefolkningen i Tønder Kommune og beboerne fra AsylSyd. I sin ydmyge og begavede tale rettede en varm tak til alle de lokale samarbejdspartnere i projektet, som bl.a. har gjort det muligt for asylansøgerne at deltage i et kommunalbestyrelsesmøde i byrådssalen på Tønder Rådhus, den ugentlige strikkecafé med lokale kvinder på Løgumkloster Bibliotek, demokraticaféer og ekskursioner med elever og lærere fra Tønder Gymnasium.

Ahmad Joumaa og Tønder Kommunes Biblioteker udgav for nylig bogen“Mens du venter”, som er en samling af relevante budskaber fra bl.a. samtaler med AsylSyd-beboere, statistiske data og analyser af de mange observationer, som projektet har kastet af sig gennem dets forskellige tiltag og arrangementer. Det har udmøntet sig i konkrete og håndgribelige råd til, hvordan asylansøgere i Danmark håndterer ventetiden, imens de er indkvarteret på danske asylcentre under myndighedernes behandling af deres sag. Bogen vil blive udgivet på 4 sprog. For nu kan den bl.a. læses her.

Her kan du læse, hvad Jyske Vestkysten skrev om prisuddelingen.

Skip to content