Lad os mødes om maden


Lad os mødes om maden

Det var præcis, hvad beboere fra Center Hviding gjorde d. 20. juni 2019, da tv-kokken Claus Holm lagde vejen forbi asylcentret med sin transporter, der var fyldt med lærke råvarer.

Sammen med beboere i alle aldersgrupper blev der lært om råvarer og efterfølgende i hold kreeret smukke, spændende og smagfulde retter. Stemningen i køkkenet og omkring grillen udenfor var helt i top, ligeså var kreativiteten og koncentrationen på sit højeste blandt deltagerne.

Retterne blev smagt og vurderet af et dommerpanel bestående af gæstekokken, beboere og medarbejdere i AsylSyd, som efter en svær votering fandt frem til vinderen af konkurrencen om at blive Center Hvidings Master Chef.

Det er 3. gang, at Claus Holm gæster AsylSyd, og hans glæde ved at møde og arbejde med beboerne er ikke til at tage fejl af. På sin Facebook-profil har han postet et indslag om sit besøg. Ligeledes har han til Hvidings Venner’s opslag i deres Facebook-gruppe kommenteret følgende:

“Tak fordi jeg måtte komme forbi – tak for jeres rummelighed – elsker mangfoldigheden – I er de smukkeste og sejeste jeg har mødt længe ♥️♥️ Til jer der lavede mad i køkkenet, jeg var målløs i lavede det smukkeste mad med største koncentration, og det smagte så godt – I greb magien og lavede mad uden opskrifter. Respekt – I er mine CHEFS❤️❤️ Tak for mad – det var en meget smuk dag for mig
De kærligste hilsner 
Claus Holm”

Maden i fokus

I AsylSyd er maden i fokus. Der er bl.a. ansat en underviser til træningskøkkenerne på Center Aaløkke og Center Hviding, som aktiverer beboerne med undervisning i madlavning, hygiejne og andet køkkenrelateret.

Den nye aktiveringsindsats i køkkenerne har åbnet nye muligheder for at samle mennesker – asylansøgere og danskere – om maden. Det er bl.a. blevet gjort ved at deltage med madbod til byfest i Hviding og til åbent hus arrangementer på AsylSyds centre. Som noget nyt i år deltager AsylSyd på Tønder Festival med egen madbod, hvor medarbejdere og beboere står for al planlægning forberedelse, opbygning og salg etc. Det er et spændende tiltag, der forhåbentlig får så stor succes, at det kan drives videre.

Skip to content