ASYLSYD STARTER VOKSENSKOLE I BRØNS

Pressemeddelelse udsendt 27-04-2021:AsylSyd starter voksenskole i Brøns


Nu samler AsylSyd al undervisning af voksne asylansøgere. Fra 1. maj 2021 kan alle voksne beboere fra asylcentrene i Løgumkloster og Hviding modtage undervisning i en ny voksenskole. Undervisningen kommer til at foregå i den tidligere skole i Brøns, som dag er blevet til Vadehavshostel.


Alle asylansøgere over 18 år i Danmark skal deltage i minimum 400 timers voksenundervisning om året. Undervisningen af AsylSyds voksne beboere har hidtil foregået på forskellige adresser i Løgumkloster og Ribe. Men fremover bliver undervisningen lagt ind under samme tag. 

“Med samling af voksenundervisningen på én adresse bliver det muligt at tilbyde beboerne et mere differentieret undervisningstilbud, som kan matche den enkelte beboers læringstrin og dermed sikre højere kvalitet i undervisningen”, fortæller fagchef i Tønder Kommune, Jakob Kirkegaard, der glæder sig over, at AsylSyds nye asylskole for voksne kommer til at foregå med en lokal samarbejdspartner.  

Glæden er gengældt hos Betina Schurmann og Robert Heynig, som ejer Vadehavshostel i Brøns. 

“Det passer os rigtig godt, at vores faciliteter bliver udnyttet nu, hvor Corona-restriktionerne har sat driften af vores hostel på pause. Vores faciliteter er perfekte til undervisningsformålet og dertil kommer de smukke udendørs omgivelser, som alle kan få glæde af. Så Vadehavshostel og AsylSyds voksenskole er et godt match, og vi glæder os til at starte samarbejdet op”, fortæller ejerparret. 

Der er på lige nu tilmeldt 27 beboere fra AsylSyds opholdscenter Aaløkke i Løgumkloster og 81 beboere fra opholdscenteret i Hviding til voksenundervisning, som er fordelt på seks undervisningshold. Beboerne fra Hviding vil tage toget til og fra undervisning, mens beboerne fra Aaløkke forventes transporteret i AsylSyds egne busser. Det vil fortsat være den århusianske uddannelsesvirksomhed, Linguista, der står for undervisningen af de voksne asylansøgere. 

“Vores voksne beboere ser frem til at kunne modtage undervisning efter mange måneders Corona-nedlukning, og de glæder sig til at komme ud og deltage i samfundet udenfor asylcentrene igen”, fortæller Jakob Kirkegaard og understreger, at undervisningen naturligvis kommer til at foregå i henhold til de gældende restriktioner i bekæmpelse af smittespredning med COVID-19. 

Beboere i AsylSyd bliver tilbudt at blive testet to gange ugentligt i asylcentrenes sundhedsklinikker, og er underlagt samme krav om Coronapas som alle andre i Danmark.  


Skip to content