BEBOERE FRA CENTER HVIDING PÅ TUR TIL MANDØ


BEBOERE FRA CENTER HVIDING PÅ TUR TIL MANDØ


Benny Thorvald Thomsen fra Mandø Event har sendt en beretning fra lørdag d. 26. marts 2022, hvor Erling Hansen på frivilligt initiativ tog 100 beboere fra Center Hviding med en tur til Mandø i sin traktorbus.

Transporten fra asylcenteret til Vester Vedsted, hvor traktorbussen holdt klar, tog Clausen Busser fra Frifelt sig af. Bussen blev hurtigt fyldt op og måtte køre en ekstra tur.

Benny Thomsen beretter:

“Hovedparten af de deltagende asylansøgere på udflugten var fra Ukraine, men der var også mange andre nationaliteter med. Det var for dem alle et møde med et nyt og spændende landskab, og spørgelysten var stor. Da vi kom over diget på Mandø, valgte flere at stige af traktorbussen og fortsætte til fods langs diget. Planen var gå ud til sælerne, men da ingen havde gummistøvler på, måtte vi desværre opgive at komme tørfodet derud. Til gengæld var pausen på vaden en kærkommen oplevelse.”

“Efter et par timer i naturen og på Mandø, gik turen tilbage mod fastlandet. Fra Vester Vedsted til Center Hviding, havde Erling Hansen lavet aftaler med beboere fra Egebæk om at hente og fragte dem i privatbiler. 5 chauffører kørte i pendulfart til alle var tilbage på centret. Det er dejligt at opleve den vilje, der er til at byde ind med hjælp”, afslutter Benny Thomsen.

AsylSyd takker for initiativ og hjælpsomhed.


Skip to content