Toftlund har tre gange flere frivillige


Toftlund har tre gange flere frivillige

Børnecenter Toftlund har gennem det seneste halve år øget antallet af frivillige repræsentanter fra 5 til 15, og det er godt, siger Ute Wagner, der er leder af Børnecenter Toftlund.   TOFTLUND: På Børnecenter Toftlund har 70 ud af de i alt 72 mindreårige asylansøgere en repræsentant. Heraf har de 15 en frivillig repræsentant, og de resterende har en ansat repræsentant gennem Røde Kors.

– Det er helt fantastisk, at stort set alle har en repræsentant. I sommer havde vi 5 frivillige repræsentanter tilknyttet, og nu er der 15. Det er dejligt, men de ansatte repræsentanter, gør også et godt stykke arbejde, selv om de ikke har samme muligheder for at være sociale med asylansøgerne, som de frivillige har, fortæller Ute Wagner om udviklingen siden sommer 2016.

Hun fortæller, at de frivillige, lokale repræsentanter typisk kommer forbi på besøg, inviterer den mindreårige asylansøger med hjem eller ud på oplevelser.

– Det er vigtigt, at de unge føler sig set og hørt af andre end os i systemet. Jeg er så glad for, at det er lykkedes at løfte opgaven så godt, som det er.

I forbindelse med lukningen af børnecentre på Langeland og Ærø, er der blevet flyttet asylansøgere til centrene i Tønder og Toftlund. Og her har de frivillige repræsentanter fulgt med.

– Så kommer de måske på en dagstur på besøg, eller snakker med hinanden på skærmen over Skype, siger Ute Wagner.

https://www.jv.dk/artikel/2460190:Toender–Toftlund-har-tre-gange-flere-frivillige

Skip to content