AsylSyd og Tønder Festival går sammen om kulturformidling til asylanter ved dette års Tønder Festival

AsylSyd og Tønder Festival går sammen om kulturformidling til asylanter ved dette års Tønder Festival



En gruppe på 12 beboer fra AsylSyds opholdscentre i Uge og Løgumkloster er udpeget til at blive en del af gruppen af frivillige, der er involveret i Tønder Festival.  Der var stor interesse blandt beboerne på de to centre, om at blive frivillig og få muligheden for at gøre sig selv nyttig og give noget tilbage til lokalsamfundet. Det bliver nu en realitet for 12 beboer, om i løbet af de fire dag festivalen vare skal arbejde med diverse opgaver blandt i Mormors Øko-køkken og omkring bagscenerne  ved Open Air scenen og telt 2.

Samarbejdet har det hovedformål, at formidle dansk kultur til beboer fra AsylSyds asylcentre, der søger om opholdstilladelse i Danmark og samtidig give dem lejlighed for at fortælle om livet som asylansøger i Danmark. Integration gennem lokal formidling af dansk kultur er omdrejningspunktet og hovedformålet med projektet. Der tilstræbes gensidige gevinster for både Tønder Festival, som opnår at få frivillige ind og en diversitet i frivilligkorpset, men også for asylanterne, som vil opleve den danske kultur gennem frivilligt arbejde.

I forbindelse med arbejdet som frivillig ved musikfestivalen giver det asylanterne mulighed for at tilegne sig nye erfaringer/færdigheder. Det kunne være større sproglige færdigheder i omgangen med danskere under selve arbejdet samt et indblik i en typisk dansk kultur. De får kendskab til det at samarbejde omkring sådant et stort projekt, danskernes måde at feste på og ikke mindst viden om dansk/international folkemusik tradition. De får derudover mulighed for at skabe netværk med etniske danskere.


Skip to content