Festival-ugen i Tønder er skudt i gang

Den sidste weekend i august er for 49. gang lig med Tønder Festival. I morges var det imidlertid 6. gang, at beboere fra AsylSyd sammen med Nina og Mogens fra Center Hviding mødte ind som en del af festivalens store frivilligkorps. – klar til at hjælpe med at gøre festivalpladsens mange scener, telte, spisesteder og alt andet helt klar til den officielle åbning på torsdag.

Opbygning af festivalpladsen

I år deltager 29 beboere – både mænd og kvinder – i det frivillige arbejde med gøre festvalpladsens mange scener, madsteder og alt andet klar til den officielle åbning på torsdag. Nogle beboere er gengangere fra sidste år, imens andre er nye. Fælles for alle er, at de glæder sig til at få et afbræk fra hverdagen på asylcentrene.

De flittige beboeres kompetencer er i høj kurs blandt de øvrige frivillige, og beboerne blev hurtigt fordelt på forskellige opgaver, efter var blevet budt velkommen, havde fået deres armbånd på, udleveret arbejdstøj og spist morgenmad. Beboerne griber med ildhu muligheden for at hjælpe til med mange forskelligartede opgaver rundt omkring på hele pladsen.

Win-win

En vigtig del af vores driftsopgave i AsylSyd består i at levere undervisning og aktivering til beboerne, imens de venter på Udlændingestyrelsens afgørelse af deres asylsag.

Formålet med undervisning og aktivering af asylansøgere består bl.a. i at sikre den enkelte asylansøger en aktiv og meningsfuld hverdag ved at vedligeholde og udbygge vedkommendes færdigheder (almene, faglige og sociale) og overordnet motivere til at tage ansvar for eget liv og det fælleskab, der eksisterer på asylcentrene.

Det handler nemlig om at skabe forudsætninger for en vellykket integrationsproces for de asylansøgere, som meddeles opholdstilladelse, og at lette tilbagevenden til hjemlandet for de asylansøgere, som meddeles afslag på opholdstilladelse.

Samarbejdet mellem AsylSyd og Tønder Festival er et strålende eksempel på aktivering, der understøtter formålet. Bonus er oveni, at beboerne får et unikt indblik i et af den danske kulturs flagskibe – frivilligheden. Ligeledes udtrykker Tønder Festival sig taknemlig om samarbejdet, og påpeger, at begge parter har brug for hinanden.

 

Skip to content