Volleyball er et ægte smash hit på Center Hviding


Volleyball er et ægte smash hit på Center Hviding

Der er sket meget, siden den første serv blev sendt over nettet i gymnastiksalen på Center Hviding. En gruppe beboere begyndte i efteråret 2017 på eget initiativ at øve baggerslag og alle de andre volleyball teknikker under kollektiv ledelse.

I takt med at regler og teknikker blev finpudset, begyndte de 20 glade volleybeboere fra Center Hviding at efterspørge kamptræning. På den opfordring tog netværksmedarbejder, Nina Lorenzen, kontakt til forskellige volleyballklubber i området og har hen over foråret fået arrangeret 3 venskabskampe, så beboerne kunne få testet kampformen.

Holdet havde kampdebut mod Esbjerg Volleyballklub på Ådalskolen i Esbjerg, torsdag den 24. maj, og hvilken debut; Center Hviding vandt nemlig deres første kamp. Træneren fra Esbjerg Volleyballklub roste efterfølgende spillerne og påpegede i samme forbindelse nogle punkter med udviklingspotentiale. Hun tilbød endda selv at komme og lære spillerne fx at rotere positioner på banen. Derudover åbnede hun også for muligheden med at samle nogle af centrets børn til Kids Volley.

Anden kamp blev spillet – og vundet – mod Løgumkloster Volleyballklub i Løgumkloster den 31. maj. Denne gang var halgulvet skiftet ud med sandbane som underlag ude i det gode vejr. Det var igen en god oplevelse både for de 8 spillere og de ca. 12 tilskuere, som var taget med på tur i den blå bus for at heppe. Også denne gang var der rosende ord fra modstandernes træner, som også vil lægge vejen forbi gymnastiksalen på Center Hviding og lære volleybeboerne nogle flere fif og teknikker.

Den 21. juni bliver bolden givet op for sidste gang på denne side af sommerferien. Det sker på Center Jelling, hvor vores beboere skal møde deres beboere i en volleyballdyst.

Volleyball på Center Hviding viser igen, at sport er et samlingspunkt for gode oplevelser i og omkring AsylSyd. Her er sporten i høj grad også blevet et integrationsmiddel og en drivkraft til at styrke beboernes kulturelle identitet gennem bevægelse, samvær og læring om demokrati i den danske foreningskultur.

Hvad der fremadrettet skal ske med volleyball initiativet på Center Hviding er endnu ikke fastlagt. Er lysten der stadig efter sommerferien, så er det ikke utænkeligt, at en fast træner og deltagelse i en rigtig turnering kunne blive aktuelt. For nu handler det om at glæde sig over volleybeboernes initiativ og spillelyst som et positivt afbræk i hverdagen som asylansøger.

Skip to content